Lexie

Himlen är grå
Måndag 30 Januari 2017
 
hello, tis me once more

Då närmar det sig våren och solen skiner lite oftare än vad den har tidigare har gjort. Iallafall hoppas man att den ska göra det till slut. Man kan ju ifrågasätta det lite eftersom större delen av söndagen var bara grå och miserabel. Trots det tyckte min familj och jag det skulle passa bra att på samma dag att åka till IKEA. Det var väl årets första fel. ( Förutom att låta Donald Trump bli president...alltstå..)

Det händer mycket i livet som vanligt med olika händelser med nya betydelser. Jag träffar fler kompisar nu för tiden och har blivit mer social än vad jag har varit under hela mitt liv. Jag ska inte ljuga och säga att jag fikar var gång vi ses och att jag tar någon form av fika bröd..Klart äter jag någonting men det är oftas någonting som står på mitt matschema. Hela det här med att äta utanför mitt matschema känns lite för obehagligt just nu men den dagen kommer väl förr eller senare. Inte för att jag har något val. 

Men det socialla flyter väl på så bra som det kan. Ibland har jag bara inte ork eller lust för att träffa andra och då måste jag bara acceptera det. Det gör mig inte mer hemsk än någon annan. Jag vill faktiskt att mina vänner ska får träffa en rolig och glad Lexie och inte en ledsen och förkrossad Lexie. Dessutom är jag ganska skör nuförtiden. Jag skrev det i mitt förra inlägg att jag är på en form av break point just nu vilket gör att allt och alla mer triggande. Ens säkerhet och värld ska helt plöstligt tas bort ifrån en för alltid och man ska bara slängas in i någon annan värld som man har inte upplevt på jätte länge. Det är verkligen skit läskigt. Det spelar ingen roll heller om alla säger att den nya världen är bättre för hur ska man veta det när man inte ens kommer ihåg den. När jag bestämde mig för att bli frisk förstodd jag inte vad som var helt frisk. det är inte bara att äta 6 måltider om dagen och fylla varje deciliter mått upp till kanten. Det handlar om så mycket mer. Ett enkelt exempel är att sluta räkna kalorier och klassificera mat som nyttig och onyttig. Sedan är det främst av allt att behandla sin kropp och själ väl och inse att man är värdig av ett bra liv. Att man behöver äta och att tränning är inget straff för maten man har ätit. Man duger som man är. Mat ska inte kontrolleras på det sätt som en ätstörning vill. Friskhet innebär en balans mellan kontroll och frihet för ens egna välmående. Är man frisk är man fri och då har man kontrollen tillbaks.

 
Nu när jag har insett vad friskhet är måste jag låta mig själv bli det. Att låta mig själv fika var och annan dag ( om jag är sugen), att äta vilket pålägg som helst på mina makor, att låta mig själv ta det jag vill, att lita på hunger och mättnad, att säga ja till mer eller nej till mer och inte påverkas av andras val. Allt det här som de flesta friska personer gör varje dag. Mat är mat och vi behöver inte vardera det som bra eller dåligt. Så just nu handlar var dag om att ta ett steg itaget och hoppas på att den friska sidan övervinner den sjuka. Även om jag just skrev om hur bra friskhet är måste man ha i bak tanken att sjukdomen finns fortfarande och den vill vara kvar. Välkommen till frustrationens värld där inget är värst Lätt.
 
 

Moving on...

Jag har fått mer alternativ på mitt matschema som jag måste ta minst en gång per vecka och alla saker är inte värst lätta enligt mig. Men det är väl bara att köra på så får vi väl se. Vem vet, en av de nya alternativen kanske blir en ny favorit! Fler utmaningar kommer..redan nästa vecka kommer en av de värsta. Men å andra sidan ska jag försöka hitta lite fritids aktiviteter som gör mig på lite bättre humör.

 

Jag hoppas verkligen att ni som kämpar med någonting liknade kan finna hopp i mina inlägg. Sen kanske det finns någon där ute som inte lider av en ätstörning men kan relatera ändå finner detta hjälpsamt. Även om dagarna är gråa nu kommer väl himlen bli blå igen en dag. Våren är kommen och efter våren kommer sommarens grönska.

Jag hoppas att allt är bra med er och tack för att ni läser!